Son dakika: 30 Mart koronavirüs tablosu açıklandı! İşte can kaybı ve vaka sayısında son durum - kars haber
Son dakika haberine kadar 30 Mart 2022 Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı.

Son dakika haberine kadar 30 Mart 2022 Türkiye'nin güncel koronavirüs verileri açıklandı. Buna kadar, Türkiye'de son 24 saatte 277 bin 537 Kovid-19 testi yapıldı, 14 bin 993 kişinin testi pozitif çıktı, 53 birey hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı 18 bin 856 oldu.
AŞILAMA VERİLERİ
18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,34, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,09 olarak kayıtlara geçti.
Türkiye'de bugüne dek uygulanan aşı miktarı 146 milyon 940 bin 492 doza yükseldi.
İLLERE TARAFINDAN AŞILAMA
18 yaş üstünde minimum iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.
En Az iki doz aşı uygulananların oranının minimum olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.
30 MART KORONAVİRÜS TABLOSU
29 MART KORONAVİRÜS TABLOSU
Türkiye'de dün (29 Mart) koronavirüs sebebiyle 63 kişi hayatını kaybetmişti, jurnal olgu sayısı ise 16 bin 190 olarak açıklanmıştı.
FACEBOOK YORUMLAR