Çin AI'a Sınav Yasağı Getirdi! ChatGPT'den de Şaşırtan Yenilikler!
Çin, üniversite sınavlarında AI ile kopya çekmeyi engellemek için Alibaba ve ByteDance gibi devlerin sistemlerini durdurdu. Eğitimde AI önlemleri artıyor. ChatGPT ise gelişmiş ses, bulut entegrasyonu ve not alma özellikleriyle yenilendi.

Çinli yapay zeka geliştiricisi şirketler, öğrencilerin ülke genelinde yapılan üniversite sınavlarında kopya çekme girişimlerini bertaraf etmek amacıyla belirli yapay zeka sistemlerini geçici olarak hizmet dışı bıraktı.
Ülke çapında gerçekleştirilen üniversiteye giriş sınavlarında hile yapılmasının önüne geçilmesi hedefiyle atılan bu adım çerçevesinde, Alibaba’nın Qwen ve ByteDance’ın Doubao gibi yaygın kullanılan yapay zeka uygulamalarının, test kağıtlarıyla ilgili sorulara yanıt verme yetenekleri durduruldu. Benzer şekilde, Tencent’in Yuanbao ve Moonshot’un Kimi isimli uygulamaları da sınav saatleri boyunca fotoğraf tanıma servislerini tamamen askıya aldı. Üretken yapay zeka tabanlı sistemlerin, sınavlarda kopya çekmeyi oldukça basitleştirdiği bir gerçek. Bu sistemler, sadece doğru sonucu vermekle kalmayıp, aynı zamanda çözüm yollarını detaylı bir şekilde sunarak ve çok sayıda ayrıntılı bilgi sağlayarak, ödev yapma alışkanlıklarını da kökten değiştirmiş durumda. Yapay zeka sistemlerinin eğitim alanındaki kullanımına yönelik olarak birçok ülkede çeşitli tedbirler alınırken, Çin’in attığı bu son adımın da çok sayıda ülkeye örnek teşkil edeceği düşünülüyor.
ChatGPT Cephesinde Hangi Yeni Gelişmeler Yaşanıyor?
Bu alanda daha önce gündeme gelen bir diğer önemli oyuncu ise ChatGPT olmuştu. Servisin “Gelişmiş Ses” modu artık eskisinden çok daha doğal bir etkileşim sunuyor. Bu konuda OpenAI tarafından yapılan resmi açıklamada, “Gelişmiş Ses modunu daha doğal ve daha kolay konuşulabilir hale getirmek için yeni bir güncelleme yayınladık. Bu güncelleme şu anda ChatGPT’deki tüm ücretli kullanıcılara gönderildi. Gelişmiş Ses modu artık çeviri konusunda da daha etkili ve durması söylenene kadar çeviri yapmaya devam ediyor.” ifadelerine yer verildi. Bundan önce dikkat çeken bir entegrasyon da ses getirmişti. ChatGPT artık Google Drive, Dropbox, Box, SharePoint ve OneDrive gibi popüler bulut depolama servisleriyle doğrudan bağlantı kurabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, ChatGPT’ye bulut depolama alanlarında bulunan içerikler hakkında sorular sorup bilgi alabiliyor. Bu özellik şu an için Team, Enterprise ve Edu kullanıcılarının erişimine açılmış durumda.
ChatGPT'nin Kayıt ve Özetleme Yetenekleri Nasıl Geliştirildi?
Servis aynı zamanda artık oldukça faydalı bir kayıt süreci de sunuyor. ChatGPT, yeni altyapısı sayesinde artık toplantılarda, beyin fırtınası yapılan anlarda veya diğer sesli görüşmelerin olduğu ortamlarda konuşulanlardan notlar alabiliyor ve özetler çıkarabiliyor. Bu kullanışlı özellik, ilk aşamada yalnızca Team kullanıcılarına sunuluyor.
Kaynak: Haber Merkezi - Serhat TV
FACEBOOK YORUMLAR