Kars'ta YKS koronavirüs önlemleri altında yapıldı

Kars’ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu koronavirüs önlemleri altında yapıldı.

Kars'ta YKS koronavirüs önlemleri altında yapıldı
27 Haziran 2020 - 14:08 - Güncelleme: 27 Haziran 2020 - 14:21


Bugün yapılan YKS sınavının ilk oturumu olan TYT sınavına 8 bin 440 öğrenci, 49 okul ve Kars Kapalı Ceza evinde girdi. Toplam 548 salonda 1388 görevli görev aldı.

Kars'ta, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu bugün yapıldı. Kars 'ta sınav binalarına gelen öğrenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uyarak sınav binalarına alındı.

Maskesi olmayan öğrencilere maske dağıtıldı. Sınav binasına girişte el dezenfektanı kullanan öğrenciler, evrak kontrolü ve üst araması yapıldıktan sonra salona girdi.

Adayları sınava girene kadar yakınları yalnız bırakmadı. Bazı aileler sınava giren yakınları için dua etti.
Çocukları sıva giren aileler üç saat boyunca okul önlerinde beklediler. Çocuklarının sınav girişinde heyecanlı olduklarını belirten aileler, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle eğitimlerinin yetersiz olması kendilerini endişelendirdiğini ifade ederek, inşallah bu yıl salgın hastalığa rağmen çocuklarımız başarılı olurlar. Bizler aileler olarak çocuklarımızın başarısını bekliyoruz ancak öncelikli temennimiz sağlıklı olmalarıdır ifadelerini kullandılar.