Kağızman'da 4 Köy birden karantinaya alındı

Kars’ın Kağızman ilçesinde KOVİD-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında bugün 4 köy birden karantinaya alındı.

Kağızman'da 4 Köy birden karantinaya alındı
18 Aralık 2020 - 08:47

Kars Valiliğinden yapılan açıklamada; Kağızman’ın Çilehane Köyü, 17 Aralık 2020 Perşembe günü saat 14.00, Akören, Çengilli ve Kuloğlu Köylerinin 17 Aralık 2020 Perşembe günü saat 15.00  itibariyle karantinaya alındığı bildirildi.

Yapılan açıklamada bugün itibariyle karantina uygulanan 4 köye 14 tün boyunca giriş ve çıkışlar yasaklandı. Köylerin giriş ve çıkışlarında jandarma ekipleri görevlendirerek giriş çıkışlar kontrol altına alınarak vatandaşların yasaklara hassasiyetle uyması gerektiği belirtildi. Ayrıca Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında; Digor Şirinköy’de uygulanmakta olan karantinanın 16 Aralık 2020 Çarşamba günü saat 21.00 itibariyle kaldırıldığı da bildirildi. 

Tüm halkımıza büyük sorumluluk düşüyor!

Öte yandan Kars il genelinde gün geçmiyor ki bir köy daha, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasın!

Neredeyse il genelinde her gün bir köy karantinaya alınırken, geçtiğimiz günlerde de 9 köy birden karantinaya alındı. Koronavirüs (Covid-19) salgınının tüm dünyada, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta hızla yayılmaya devam ediyor. Her gün salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Salgın özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşları hayattan kopardığı gibi geride hüzün ve acı bırakıyor. Maske, mesafe ve hijyenin hayatın olağan akışı içerisinde vatandaşlar için sıradan halle gelmesine karşın, söz konusu kurlara uymayan duyarsız vatandaşlar ise salgını yaymaya devam ediyor. Aynı zamanda Kars Valiliği koordinasyonunda İl Pandemi Kurulu marifeti ile oluşturan ekiplerin denetimleri il genelinde devam ediyor. Kış şartlarının geçmiş yıllara oranla oldukça sıcak geçmesi umutlandırırken, olası ağır kış şartlarının salgının daha da artacağı noktasında, vatandaşı kaygılandırıyor.
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum