Kars Peynir Müzesi tamamlanıyor

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Öksüz, yapımı devam eden Peynir Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Kars Peynir Müzesi tamamlanıyor
27 Kasım 2020 - 09:53

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, inşaat çalışmaları devam eden Peynir Müzesi'nde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Turizmcileri heyecanlandıran proje hayata geçmesiyle birlikte, ekonomik anlamda Kars'a doping sağlamış olacak. 

Kars Süvari Tabya/Buzhane olarak bilinen alanda yapımı devam eden Peynir Müzesi’nin 12’nci ayda hizmete açılması hedefleniyordu.

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün talimatıyla çalışmaları başlatılan proje ile coğrafi işaretli ürün olan başta kaşar peynirinin yöresel değerlerinin tanıtımı, kentte turizm sektörünün geliştirilmesi ve peynircilik sektörünün sosyal-eğitim altyapısının geliştirilmesi hedefleniyor.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen proje ile Kars'ta yaşanabilir mekanlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması vizyonuyla yeni doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip ulusal niteliklerine haiz Kars Peynir Müzesi'nin rekonstrüksiyon proje çalışması yapılmış, yapılan çalışmaların ardından hazırlanan proje, Kars Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan da geçtikten sonra ilgili firma tarafından çalışma başlatılmıştı. 12'nci ayda hizmete girmesi planlanan Peynir Müzesi için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum