Denetimler Digor'da başladı !

İçişleri Bakanlığı'nın Kovid-19 ile mücadele kapsamında yayınladığı yeni genelgeye göre 7 gün boyunca her gün ayrı konuda, yapılacak olan denetimler Kars’ın Digor İlçesinde başladı.

Denetimler Digor'da başladı !
20 Ekim 2020 - 10:19 - Güncelleme: 20 Ekim 2020 - 10:25
 

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği’ne “Koronavirüs salgını” konulu ek genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınıyla mücadelede gelinen aşamanın Sağlık Bakanlığı ile birlikte değerlendirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine ek kararların alındığı ifade edildi.

Kaymakam Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Nebi Kerenciler, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Taşkın Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Furkan Altınbaş ve İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi ile birlikte İçişleri Bakanlığının ek genelgesi kapsamında ilçedeki kafe ve restoranları denetledi.

Kaymakam Zengince, tedbirler konusunda işletme sahiplerine ve vatandaşlarda uyarılarda bulunarak maske, mesafe ve temizlik konusuna riayet edilmesini istedi.

Denetim sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince, “Pandemi süresi içerisinde Bakanlığımızın ve Valimizin talimatları doğrultusunda genel denetimlerimizi yapıyoruz ama en son Bakanlığımızın genelgesi doğrultusunda bugün ilk defa 7 gün, 7 konu ve 7 denetim esasına göre ilk denetimlerimizi gerçekleştirdik. Digor genelinde 39 ekip ve 135 personel ile ilçe merkezi, beldelerimiz ve köylerimiz olmak üzere bugünün konusu olan umuma açık eğlence ve istirahat yerleri, yeme-içme yerleri, kafe ve restoranlar ile ilgili denetimlerimizi yaptık.” dedi.

Kaymakam Zengince, vatandaşlara uyarıcı ve bilinçlendirici uyarıların devam ettiğini kaydederek, “Sağlık Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda bütün Türkiye’de bilindiği gibi özellikle 3 konuda yani maske, mesafe ve hijyen konusunda vatandaşlarımızı uyarıcı ve bilinçlendirici bir denetim esasımız vardı. Ancak bu yeni talimata göre özellikle kış dönemine girilmesi, vatandaşlarımızın kapalı mekanda geçireceği sürelerin daha fazla ve uzun olması sebebiyle, özellikle anons konusunda kolluk birimlerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımızın bu yeni dönemde bilinçlendirilmesi maksadıyla çalışmalarımız arttı. Biz yaptığımız denetimlerde özellikle vatandaşlarımızın kapalı mesafeye dikkat etmesi, maske kullanımına ciddi manada özen göstermesi ile ilgili uyarıcı ve bilinçlendirici çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” diye konuştu.

İl dışından Digor’a gelen vatandaşlara da uyarılarda bulunan Kaymakam Zengince, “Özellikle memleketin farklı yerlerinde yaşamını sürdüren, bu ilçeden olan veya ilimizden olan vatandaşlarımız ailelerini ziyarete geldiği zaman, hepsinin haklarıdır, özlemleridir, elbette gelmek isterler, gelmeleri bizim için de sıla-i rahim olarak önemlidir. Ama geldikleri zaman ilçelerini, ailelerini ziyarete en azından 5 gün kendilerini karantinaya almaları, aile ve dost ziyaretlerine çıkmamaları, 5 gün bittikten sonra eğer bir sıkıntıları yoksa ondan sonra bu ziyaretleri gerçekleştirmelerini biz özellikle kendilerine tavsiye ediyoruz.” ifadesini kullandı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum